Nederländska psykiatriska sjukvårdsgivare använder Ekahaus realtidslokaliseringssystem och Ascom-telefoner för att garantera personalens säkerhet

Oct 02, 2013, 07:32 ET from Ekahau Inc.

- Ekahaus RFID-over-Wi-Fi™ säkerhetskort sänder tysta säkerhetslarm och anger var kortinnehavaren befinner sig till räddnings- och beredskapspersonal.

RESTON, Virginia, 2 Oktober 2013 /PRNewswire/ -- Ekahau Inc., högprestationsledande inom realtidslokaliseringssystem (RFID-over-Wi-Fi), hjälper den psykiatriska sjukvårdsgivaren Bouman i Rotterdam Nederländerna, att förbättra personalsäkerheten med larm som anger läge. Sjukhusanställda bär Ekahaus aktiva RFID-kort och använder Ascom i62-telefoner med Ekahau Positioning Client™ (EPC), för att tillkalla hjälp från vårdgivare i närheten och meddela sin realtidslokalisering i nödlägen. Ekahau RTLS-lösning infördes av det nederländska systemintegrationsföretaget Zetacom, Ekahaus certifierade partner, i åtta byggnader på sjukhusområdet.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130315/EkahauLogo)

Bouman är en av Nederländernas mest innovativa institutioner och ger vård till patienter som lider av beroendetillstånd och andra psykiatriska sjukdomar. På Bouman, är det oerhört viktigt att garantera personalens säkerhet. Anställda som behöver hjälp drar helt enkelt i Ekahau-kortets patentsökta säkerhetsbrytare för att deras läge och ett textmeddelande ska visas på kort som bärs av andra anställda och säkerhetsteam som befinner sig närmast. Ekahaus aktiva RFID-kort fungerar över det befintliga Aruba WLAN och eliminerar behovet att ringa eller söka på en karta. När ett larm utlöses på en Ascom-telefon eller om en brandevakuering måste ske, skickas dessutom massmeddelanden direkt till Ekahau-kort och Ascom-telefoner. Systemet tillhandahåller även larmupptrappning till externa parter, vilket garanterar personalens säkerhet under kvällsskift.

"Med Ekahau-RTLS har vi en väldigt kostnadseffektiv lösning för personallarm med tvåvägskommunikation och som visar rumsligt läge när det är som viktigast," säger Huib Moerman, chef för ICT på Bouman.

"Ekahau är glada över att samarbeta med Zetacom, Ascom och Aruba för att garantera att Boumans anställda kan få hjälp omedelbart," lägger Mark Norris, koncernchef för Ekahau, till.

Zetacom utnyttjade även Ekahaus öppna API för att integrera RTLS-larm med inrättningens olika larmsystem. Framtida planer, som är under övervägande, omfattar en utbyggnad av Ekahau-RTLS till fler byggnader.

Om Zetacom

Zetacom är ett nederländskt systemintegrationsföretag. Zetacom tillhandahåller ett brett utbud av innovativa kommunikationlösningar och specialiserar sig på telefoni, larmsystem för sjukvården, tal över WLAN, lokaliseringsbaserade tjänster, GSM och enhetlig kommunikation. Med en personalstyrka på 140 personer arbetar Zetacom över hela landet från kontor i Zoetermeer (huvudkontor), Bleiswijk (logistik) och Den Bosch (utbildningscentrum). Bland kunderna finns många sjukhus och vårdgivande organisationer. För just denna grupp har Zetacom utvecklat sitt vårdkoncept. 25 % av nederländska vård- och rehabiliteringsorganisationer förlitar sig på lösningar och/eller tjänster från Zetacom. Mer information (på nederländska) finns på www.zetacom.nl.

Om Ekahau Inc.

Ekahau Inc. är prestationsledande när det gäller att leverera realtidslokaliseringssystem (RTLS) med hjälp av tekniken RFID-over-Wi-Fi™. Ekahau-RTLS omfattar Ekahau Vision™ programvaruplattform för business intelligence och aktiva RFID-brickor och Wi-Fi -kort, vilket ger personal och chefer en hittills oöverträffad insyn avseende läge, egendomarnas tillstånd och status, människor och arbetsflöden. Tusentals Fortune 500-företag, sjukhus och andra inrättningar förlitar sig på Ekahaus patenterade teknik för att upptäcka business intelligence som är avgörande för beslutsprocessen. Ekahaus partner är bland annat Aruba, Ascom, Cisco, HP, IBM, Schneider Electric och andra ledande utvecklare av trådlös programvara, systemintegrationsföretag och WLAN-leverantörer. Lär mer om Business Intelligence Through Location (business intelligence genom lokalisering) på: www.ekahau.com eller på Ekahau Blog, Facebook, Twitter och LinkedIn.

Kontakt: Paul C. DiPerna
Tfn: +1-781-684-0770
Paul.diperna@schwartzmsl.com

SOURCE Ekahau Inc.RELATED LINKS

http://www.ekahau.com