Nominum lanserar applikationer för förstärka och effektivisera marknadsföring i webbläsaren och operatörernas kommunikations kanal

Feb 25, 2014, 09:51 ET from Nominum

BARCELONA, Spanien - Mobile World Congress, February 25, 2014 /PRNewswire/ --

Interaktiv kanal baserad på DNS och Internet-aktivitet förbättrar avsevärt avkastningen på marknadsföring och sänker kostnader för kundvård

Nominum(TM), innovationsledande inom DNS och internetaktivitetsapplikationer för tjänsteleverantörer av kommunikation, tillkännagav idag lanseringen av sina N2-applikationer för marknadsföring och kundvård. Produktuppsättningen består av: N2 Care, för att kontakta och att förhindra att existerande abonnenter avslutar sina abonnemang, N2 Engage, som syftar till att leverera säkra och personifiera Internetupplevelser och N2 Promote, för att utveckla merförsäljning och korsförsäljning.

Marknadsföringsteam kan genomföra mycket effektiva och mätbara kampanjer medan kundvårdsgrupper kan interagera med kunder via meddelanden direkt i webbläsaren. Denna innovation, som är en förlängning av Nominums kärnplattform N2, drar nytta av Internet-aktivitet som erhålls från DNS (Domain Name System), en underutnyttjad resurs som redan nyttjas av alla tjänsteleverantörer.

Tjänsteleverantörer, inklusive fasta, mobila och konvergerade telekomoperatörer, spenderar mer än 150 miljarder amerikanska dollar årligen på marknadsföring och kundvård. Traditionella marknadsföringskanaler - direktmarknadsföring, telemarketing, e-post, SMS, reklam - är dyra och har begränsad interaktivitet och mätbarhet. Däremot möjliggör meddelandefunktionerna i webbläsaren för Nominums N2-applikationer att tjänsteleverantörer de kan nå sina kunder till en minimal kostnad i realtid. Kunderna kan interagera med tjänsteleverantörer genom att svara att de vill ta del av meddelanden eller erbjudanden i webbläsaren. Tjänsteleverantörernas marknadsföringsteam erhåller i sin tur omfattande realtidsmått för att förbättra kampanjer och leverera en mer effektiv marknadsföring och kommunikation.

Mobiloperatörer som erbjuder gratis Wi-Fi för att avlasta trafiken i deras nät kan använda N2-applikationerna för att öka ARPU (genomsnittlig intäkt per användare) genom riktade erbjudanden och reklam via meddelanden och videor direkt i webbläsaren till Wi-Fi-kunderna.

Gary Messiana, VD, Nominum, säger: "Vi gör det redan möjligt för globala tjänsteleverantörer att leverera en pålitlig och säker Internetupplevelse till sina abonnenter. Idag tar vi DNS till en helt ny nivå genom att utnyttja befintliga tillgångar för att hjälpa marknadsförings- och kundvårdsteam att ta itu med deras problem med att behålla existerande kunder och ARPU-behov".

Sanjay Kapoor, marknads och strategichef hos Nominum säger: "N2-applikationerna öppnar för en helt ny marknadsförings- och kommunikationskanal hos tjänsteleverantörerna. Vi är en ledande innovatör inom DNS och denna nya interaktiva webbläsarkanal gör det möjligt för tjänsteleverantörer att leverera mycket effektiva kampanjer, interaktivt i realtid och som verkligen är mätbara".

Marcelo Baletti, chef för digitala tjänster, hos Nominums kund Cablevision Argentina, säger: "Övergången till webbläsarmeddelanden har redan haft en positiv inverkan på vår verksamhet. Systemet har implementerats för att kompletera traditionella metoder av marknadsföring och CRM så som direktreklam och telemarketing. De riktade meddelandena i webbläsaren som är kopplade till DNS-data har resulterat i en 11 % ökning av behållning av existerande kunder som i annat fall skulle gått till en av våra konkurrenter. Genom denna process har vi kunnat minska våra kundanskaffningskostnader, ökat behållningen av kunder och ökat intäkterna genom att effektivt öka kundlivslängden".

Inom produkten N2 Engage samarbetar Nominum med flera branschpartners, såsom det ledande konsumentsäkerhetsföretaget F-Secure, för att ge konsumenterna ett omfattande skydd mot skadlig programvara. "Nominums meddelanden i webbläsaren ger en alternativ och mer effektiv metod för tjänsteleverantörer att kommunicera med sina abonnenter. För vår verksamhet betyder det att tjänsteleverantörer kan meddela intresserade abonnenter om våra nätverks- och klientsäkerhetserbjudanden vilket förbättrar kundtillfredsställelse och minskade samtalsvolymer på grund av säkerhetsrelaterade frågor", säger Pekka Mettälä, F-Secures VP Operator Channel Development.

Clare McCarthy, Practice Leader för Ovums Telco Operations research, förklarade: "Tjänsteleverantörer är medvetna om att nätverks- och abonnentdata är viktiga tillgångar för att generera ett hållbart affärsvärde. Tjänsteleverantörer behöver lojala kunder och lojaliteten kommer genom engagemang och tillit. Proaktiva och personliga interaktioner - som de som tillhandahålls av Nominums meddelanden i webbläsaren - gör den resan enklare och att utnyttja befintlig DNS-infrastruktur verkar vara ett logiskt ställe att börja på".

Om Nominum

Nominum är innovationsledande inom DNS-mjukvara och applikationer för Internet-aktivitet. Företagets produkt Vantio™ CacheServe driver Internet för världens största tjänsteleverantörer i 40 olika länder. Vantio™ ThreatAvert-mjukvaran beväpnar tjänsteleverantörer med makt att stoppa spridningen av inre hot som kan påverka nätverkets tillgänglighet och anseende. Nominums N2-applikationer möjliggör för tjänsteleverantörers marknads- och kundvårdsteam att utnyttja abonnenters Internet-aktivitet för att bättre engagera, bygga varumärkeslojalitet, förbättra marknadsförings-ROI och öppna upp för nya affärsmodeller. Nominum är ett globalt företag med huvudkontor i Redwood City, Kalifornien, USA.

Information till redaktionen:

N2-applikationerna vars lansering sammanfaller med 2014 Mobile World Congress är:

N2 Care - Kundvård och lojalitet för tjänsteleverantörer för öka kundupplevelsen kan utnyttja meddelanden i webbläsaren för att aktivt samarbeta med kunder och förbättra kundlojaliteten. Användningsområden inkluderar:

• Varning om skadlig programvara till virussmittade abonnenter

• Interaktiv kundundersökning

• Meddelanden för utbyte av kundutrustning

• Meddelande om datasaldo (exempel mobilbredband per kontantkort) eller service notifieringar

N2 Engage - Tjänsteleverantörernas marknadsföringsteam kan öka kundlojaliteten genom att skydda kunder på nätet genom att erbjuda säker Internet-upplevelse. Användningsområden inkluderar:

• Abonnentsäkerhet - tillhandahålla abonnenter med fullt skydd mot nedladdning av skadliga program och phishing, samt notifiering/blockering i realtid. Applikationen, som inkluderar meddelanden till virussmittade abonnenter har redan driftsatts av flera tjänsteleverantörer, däribland operatören Telstra i Australien.

• Personligt Internet - möjliggör för abonnenterna optimera sin personliga Internetupplevelser. Tjänsten ger abonnenten möjlighet att själv enkelt bestämma över filtrering av webbinnehåll, en personlig vit-/svartlista och tidsbaserade inställningar.

N2 Promote - Tjänstelevernatörens marknadsföringsteam kan effektivt nyttja merförsäljning och korssälja deras befintliga tjänster via interaktiva meddelanden i webbläsaren vilket kan leda till högre ARPU. Användningsfall inkluderar:

• Merförsäljning av bredbandspaket med större abonemangspaket

• Korsförsäljning av premiumvideopaket och nätverksbaserad föräldrakontroll

• Reklam i publika WiFi-nätverk

 

För pressfrågor, kontakta:

Clare Kelly
Babel PR
nominum@babelpr.com
+44(0)207-434-5550


SOURCE Nominum