ReadSpeaker lanserar en ny version av tjänsten Enterprise Highlighting med stora förbättringar inom tillgänglighet och användbarhet

Nov 08, 2012, 02:00 ET from ReadSpeaker

UPPSALA, Sverige, November 8, 2012 /PRNewswire/ --

Med ReadSpeaker Enterprise Highlighting kan webbplatsägare enkelt konvertera text på webben till tal för en bättre och mer tillgänglig användarupplevelse.

ReadSpeaker lanserar idag Enterprise Highlighting version 2.5 med många förbättringar och ny funktionalitet. Med den nya versionen kan webbplatsägare erbjuda sina besökare en fullt anpassningsbar och tillgänglig text-till-tal-tjänst.

Nya anpassningsmöjligheter gör att kunder nu kan skräddarsy utseendet på tjänsten för att bättre smälta in i webbplatsens design. Den nya spelaren har fullt stöd för ljuduppspelning i enlighet med HTML5, vilket innebär att fler funktioner kommer att vara tillgängliga i fler enheter och webbläsare, utan att användarens enhet behöver ha stöd för Adobe Flash.

Exempel på förbättringar av tillgängligheten är att ljudspelaren har ett komplett stöd för tangentbordsstyrning och att den fungerar utmärkt tillsammans med både skärmläsare och förstoringsverktyg. Tjänsten anpassar sig efter det ljuduppspelningsstöd som användarens webbläsare har och väljer bästa tänkbara uppspelningsalternativ.

ReadSpeaker Enterprise Highlighting 2.5 ger slutanvändarna ny funktionalitet såsom att sidan automatiskt kan skrolla på långa sidor så att texten som läses alltid är synlig för användaren. I inställningarna för markering av de ord och/eller meningar som läses kan användarna nu välja vilka färger som ska användas. Textmarkeringsfunktionen gör det möjligt för användare att bara lyssna på specifika delar av sidan med en ljudspelare som visas intill den markerade texten.

"Den nya versionen av ReadSpeaker Enterprise Highlighting ger en än mer användarvänlig, tillgänglig och anpassningsbar upplevelse för både våra kunder och deras användare. Detta har varit ett stort fokusområde vid den här lanseringen liksom mer flexibilitet, bättre kvalité och en förbättrad grafisk design," säger Niclas Bergström, VD, ReadSpeaker.

Om ReadSpeaker (http://www.readspeaker.com/sv)

ReadSpeaker® är världsledande inom webbaserade text till tal-applikationer. Redan 1999 skapade ReadSpeaker den första talapplikationen för webbplatser. Idag finns företagets webbaserade text-till-tal-lösningar på tusentals webbplatser/mobila appar och används av miljoner användare varje månad världen över. Tjänsterna har stöd för över 35 språk och över 100 röster. Företaget erbjuder en bred portfölj av webbaserade text till tal-lösningar för webbplatser, mobilsidor, mobila applikationer, RSS-flöden, dokument, samt kampanjer och formulär på internet. Mer än 5000 kunder världen över, från företag, media, offentlig sektor och ideella organisationer använder ReadSpeaker för att talsätta sina texter på webben.

 


SOURCE ReadSpeaker