Uppsalan yliopisto ja Picosun tiivistävät yhteistyötään edistyneiden ALD-prosessien kehityksessä uuden sukupolven elektroniikkaa varten

ESPOO, Suomi ja UPPSALA, Ruotsi, May 30, 2012 /PRNewswire/ --

Picosun Oy, suomalainen, maailmanlaajuisesti toimiva atomikerroskasvatusjärjestelmien valmistaja (ALD = Atomic Layer Deposition) ja Uppsalan yliopisto tiivistävät yhteistyötään vaativien ALD-prosessien tutkimuksessa Picosunin toimittaessa jo toisen ALD-reaktorin Uppsalan yliopiston Ångström-laboratorioon. Picosun ja Uppsalan yliopisto ovat olleet läheisiä yhteistyökumppaneita jo vuodesta 2009, jolloin ensimmäinen PICOSUN™ ALD-järjestelmä asennettiin Ångström-laboratorion materiaalikemian osastolle. Myös ruotsalainen, Uppsalan yliopiston spin-off:ina perustettu nanoteknologiayritys Nanexa on käyttänyt PICOSUN™ ALD-reaktoreita bioyhteensopivien suodattimien tuotannossa jo vuodesta 2010.

Ångström-laboratorio on eräs Euroopan johtavista materiaalitieteen tutkimuslaitoksista, ja siellä sijaitsee Pohjoismaiden suurin yliopiston yhteydessä toimiva puhdastila. Sen keskeisimpiä tutkimusalueita ovat mikro- ja nanoteknologia terveydenhuollon ja energiantuotannon sovelluksissa, ja nyt asennettava toinen PICOSUN™ ALD-järjestelmä tulee olemaan ratkaisevassa roolissa uusien, vaativien ALD-prosessien kehitystyössä. Prosessien keskeisimpiä sovelluskohteita tulevat olemaan mm. hiilen nanorakenteiden pintakäsittely, siirtymämetalli- ja yhdistepuolijohdekalvojen valmistus sekä ultraohuiden polymeerikerrosten kasvatus erilaisille alustamateriaaleille.

"Olemme tyytyväisiä voidessamme jatkaa menestyksekästä yhteistyötämme Picosunin kanssa jo toisen laboratorioomme asennettavan PICOSUN™ ALD-järjestelmän muodossa. Picosunin ALD-reaktoreiden monikäyttöisyys, muunneltavuus ja joustava, modulaarinen suunnittelu mahdollistavat vaativimmankin ALD-prosessikehityksen ja tiukimmatkin laatuvaatimukset täyttävän lopputuotteen laadun. Huippuluokan laitteiden laadun lisäksi Picosunin henkilökunnan vertaansa vailla oleva, uraauurtava ALD-kokemus ja tietotaito ovat korvaamaton yhteistyöetu tähdättäessä maailman eturivin tieteelliseen tutkimukseen," tiivistää professori Shili Zhang, Ångström-laboratorion kiinteän olomuodon elektroniikan osaston johtaja.

Picosun Oy on Suomesta käsin maailmanlaajuisesti toimiva huippuluokan ALD-järjestelmien valmistaja. Yrityksessä kiteytyy lähes neljän vuosikymmenen uraauurtava kokemus ALD-reaktoreiden suunnittelussa ja valmistuksessa, ulottuen aina teknologian keksimiseen asti 1970-luvun alussa. Picosunin pääkonttori sijaitsee Espoossa, tuotantotilat Kirkkonummella, Yhdysvaltain pääkonttori Detroitissa, Michiganissa ja Aasian pääkonttori Singaporessa. PICOSUN™ ALD-järjestelmät ovat tänä päivänä tuotanto- ja tuotekehityskäytössä useissa maailmanluokan teollisuusyrityksissä ja tutkimuslaitoksissa neljässä maanosassa.

SOURCE Picosun OYMore by this SourceCustom Packages

Browse our custom packages or build your own to meet your unique communications needs.

Start today.

 

PR Newswire Membership

Fill out a PR Newswire membership form or contact us at (888) 776-0942.

Learn about PR Newswire services

Request more information about PR Newswire products and services or call us at (888) 776-0942.